ELS VALORS

Al taller d\’emocions del divendres 26 d\’octubre, vam tractar un tema molt important: els valors. Els vam explicar als nens què són els valors, anteriorment van aprendre diversos d\’ells i, a continuació, vam realitzar diferents dinàmiques perquè els assimilessin millor.

 1. Explicació sobre què són els valors

Els valors són aquells principis, virtuts o qualitats que caracteritzen una persona, sent positius. Ens impulsen a actuar d\’una manera o l\’altra perquè formen part de les nostres creences, determinen les nostres conductes i expressen els nostres interessos i sentiments.

A més, els valors defineixen els pensaments de les persones i la manera en com volen viure i compartir les seves experiències.

 1. Realizació d\’una sèrie de preguntes Al grup per saber si coneixien el significat dels valors que apareixien en la llista que els facilitem.

 

 1. Dinàmica “els nostres valors”

Els nens van haver de llegir de nou amb atenció els valors de la llista, i els vam preguntar si els comprenien tots. Després, van haver d\’assenyalar amb gomets aquells valors amb els quals se sentien més identificats. Un cop que van realitzar aquest pas, un a un els demanem que expliquessin als seus companys el perquè de la seva elecció.

 1. Dinàmica “¿Coneixem els valors?”

Es van realitzar un seguit d\’enunciats, i els nens van haver d\’anar responent el valor amb el qual la situació es resoldria.

 • Dos amics estan barallats perquè no volien jugar al mateix. (Diàleg)
 • Hi ha moltes guerres al món, com podríem acabar amb elles? (Pau)
 • Si una persona comet un delicte (robatori, assassinat) hauria d\’anar a la presó. (Justícia)
 • Sentiment que uns pares senten cap als seus fills. (Amor)
 • Una persona necessita ajuda d\’una altra per poder acabar una feina, ja que li resulta molt difícil fer-ho per si sol. (Cooperació)
 • Assabentar-se que has aprovat un examen quan pensaves que ho havies suspès (Felicitat)
 1. Manualitat

Cada nen va fer la seva pròpia flor de valors, utilitzant aquells que van considerar més importants. Es va utilitzar una plantilla perquè poguessin fer els pètals i, en cada un, van escriure un valor.

\"\"

es_ESSpanish