Taller sobre l\’empatia

Al taller d\’emocions del passat divendres 16 de novembre vam tractar el tema de l\’empatia, una cosa molt important en el creixement dels nens. Gràcies al taller, els ensenyem a ser més empàtics amb els seus companys i una sèrie d\’estratègies per poder ajudar a les persones que els envolten.

1. Vídeos sobre l\’empatia
Primer, vam veure un parell de vídeos on es veien reflectides una sèrie de situacions en què l\’empatia era molt important. Així, vam poder contextualitzar els nens i explicar-los millor aquest concepte abstracte.

2. Dinàmica “Empatitzant amb…”
Triem unes targetes en les quals apareixien unes situacions, i els nens van haver d\’anar explicant com creien que es sentia la persona de la targeta.

3. Joc de mímica
En aquesta dinàmica, els nens van sortir a representar una escena, i els altres van haver de endevinar la situació viscuda pel seu company i l\’emoció que es reflectia.

4. Dinàmica “La caixa de las situacions”
Els demanem als nens que escrivissin en un tros de paper alguna situació negativa que haguessin viscut aquesta setmana. Després, es van ficar tots els paperets en una caixa, i es van anar traient l\’atzar. Els nens van haver de llegir la situació en veu alta, explicar com creien que es sentia l\’autor de la situació i, a més, intentar donar-li un consell / solució.

5. Manualitat “L\’arbre de l\’empatia”
Per finalitzar el taller, vam realitzar un arbre dibuixat pels mateixos nens. En ell, col·loquem boletes de paper a les quals prèviament s\’havia escrit maneres de ser empàtic amb els altres.

\"\"

es_ESSpanish