El Roure

Els contes o relats moltes vegades ens faciliten la comprensió de moltes coses, jo els utilitzo molt en teràpia.

Aquest que a continuació explico és un dels que més utilitzo en sessions de creixement personal.

A la vida, tots tenim un destí per complir, un espai que omplir … Encara que de vegades ens sigui difícil entendre-ho o ser-ne conscients.

Quina llàstima que de vegades tractem d\’anar pel món tractant de ser el que altres volen que siguem, encara que això signifiqui la nostra infelicitat …!

Conte del Roure

Hi havia una vegada, algun lloc que podria ser qualsevol lloc, i en un temps que podria ser qualsevol temps, un bell jardí, amb pomers, tarongers, pereres i bellíssims rosers, tots ells eren feliços i estaven satisfets. Tot era alegria al jardí, excepte per un arbre profundament trist. El pobre tenia un problema: No sabia qui era, ni per què hi era. \»El que et falta és concentració\», li deia la pomera. \»Si realment ho intentes, podries tenir saboroses pomes. Veus que fàcil és?\» I li ensenyava les seves atractives pomes.

\»No ho escoltis\», li exigia el roser. \»És més senzill tenir roses, veus que belles són?\». \»Però les meves taronges són més saboroses\», afegia el taronger. I l\’arbre desesperat, intentava tot el que li suggerien, i com no aconseguia ser com els altres, se sentia cada vegada més frustrat. Un dia va arribar fins al jardí el mussol, la més sàvia de les aus, i en veure la desesperació de l\’arbre, va exclamar: \»No et preocupis, el teu problema no és tan estrany, ni tan greu. És el mateix de moltíssims éssers sobre la terra. Jo et donaré la solució: No dediquis la teva vida a ser com els altres vulguin que siguis … Sigues tu mateix, coneix-te, i per aconseguir-ho, escolta la teva veu interior\». I dit això, el mussol va desaparèixer.

\»¿La meva veu interior …? ¿Ser jo mateix …? Conèixer-me …?\» Es preguntava l\’arbre desesperat, quan de sobte, va comprendre … I tancant els ulls i les orelles, va obrir el cor, i per fi va poder escoltar la seva veu interior dient-li: \»Tu mai donaràs pomes perquè no ets una pomera, ni floriràs cada primavera perquè no ets un roser. Ets un roure, i el teu destí és créixer gran i majestuós. Donar recer a les aus, ombra als viatgers, bellesa al paisatge… Tens una missió. Compleix-la!\». I l\’arbre es va sentir fort i segur de si mateix i es va disposar a ser tot allò per la qual cosa estava destinat. Així, aviat va omplir el seu espai i va ser admirat i respectat per tots. I només llavors el jardí complet va ser plenament feliç.

es_ESSpanish