Taller d\’Intel·ligència Emocional: La Ira

En aquesta sessió del Taller d’emocions hem treballat la Ira. Voleu saber com?

Primer, hem explicat què vol dir i que representa aquesta emoció. Sovint és representada amb l’expressió “sortir foc del cap” i, realment, pot ser una bona definició, sobretot pels més petits.

Per tal de conèixer aquesta emoció i saber com controlar-la, hem explicat el Conte de la Tortuga. Aquest conte forma part d’una tècnica psicològica que té la finalitat de promoure l’autocontrol  i la impulsivitat i, per tant, rebaixar el sentiment d’enuig i ira.

Si voleu saber més, sobre aquesta tècnica podeu fer click en el següent enllaç: http://www.aprendiendocon-tdah.com/materiales/la_tecnica_de_la_tortuga.pdf

Posteriorment, hem practicat tots junts la posició de la tortuga (amagant el cap, braços i cames). També, hem jugat a un joc de moure’s i ballar al ritme de la música, provocant una gran activació corporal i desinhibició. Tot i això, quan la cançó parava o algú deia tortuga, havíem de fer la posició de la tortuga i relaxar-nos. Al principi semblava una mica difícil però després hem pogut passar ràpidament d’un estat d’activació a un de relaxació. Ha sigut molt divertit!

Per acabar la sessió, hem pintat la nostra tortuga i li hem posat nom. Aquesta tortuga ens ajudarà a recordar la tècnica i saber quin és el secret per poder controlar la ira.

 

\"\"

\"\"

\"\"

09.10.2020

es_ESSpanish