Taller sobre la pel·lícula “Coco”

Al taller d\’emocions del passat divendres 2 de novembre vam visionar trossos de la pel·lícula de Coco, ambientada en el dia dels morts. Com la celebració d\’aquesta festa popular es va dur a terme un dia abans que el taller, vam pensar que seria bona idea veure aquesta pel·lícula i treballar aspectes com la família, els somnis, la constància, la pèrdua d\’un ésser estimat…

  1. Les vam realitzar diverses preguntes als nens: Com va ser el dia de Tots Sants? Què vau fer aquell dia? Se celebra igual a Espanya que en altres països? Com se sol celebrar?
  2. Contextualització de la pel·lícula (es va utilitzar el primer tros d\’història)
  3. Realització d\’un debat sobre diferents escenes de Coco
  • \»Quan la vida em colpeja, toco la guitarra\»: és important fer allò que t\’agrada sobretot en els dies més tristos. Cal tenir fe i aconseguir els teus somnis.
  • \»Ningú anava a regalar-me el meu futur, em corresponia a mi esforçar-me pel meu somni, agafar amb força i convertir-lo en realitat\»: debatem sobre que cal esforçar-se a la vida per aconseguir tot el que ens proposem, ja que res es regala.
  • \»Viu el teu moment\»: és una escena de la pel·lícula molt bonica, i els preguntem als nens que què creien que faria Miquel i sobre què pensaven que significava la frase \»viu el teu moment\».
  • Cançó \»recordi\’m\»: no ens podem oblidar dels nostres éssers estimats, i hem de recordar tot el que vam viure amb ells, en lloc d\’estar tristos perquè ja no hi són. Ells sempre estaran al nostre costat.
  1. Joc del memory amb els personatges de la pel·lícula
  2. Per finalitzar el taller, vam decorar unes màscares catrinas molt boniques, típiques de la cultura mexicana en el dia de tots els sants.

\"\"

es_ESSpanish